de metafoor

 
   


strangers in the night ...

foto: René Schraa

   

 

Adventure Racing is een avontuurlijke en dynamische teamsport. Het is eigenlijk meer een combinatie van buitensporten waarbij een route langs verschillende checkpoints wordt afgelegd. Het aantal gevonden checkpoints in combinatie met de tijd bepaalt het resultaat.

Het team verplaatst zich middels diverse sportdisciplines - zoals bijvoorbeeld lopen, fietsen en kanoën - over een vooraf onbekend parcours door het terrein. De route keuze wordt bepaald door het team.

Tijdens de race kom je, net als in je werk en het dagelijkse leven, hindernissen tegen. De duur van een Adventure Race kan variëren van drie uur tot tien dagen! Een race gaat dan ook dag en nacht, dus non-stop en met weinig slaap, door. Adventure Races worden overal ter wereld georganiseerd.

check•point (de; checkpoints)

1. Controlepunt: In de Adventure Race sport wordt een team geleid langs verschillende checkpoints. Het team moet deze punten met behulp van een kaart vinden. Iedere checkpoint is belangrijk maar soms sla je een checkpoint over om je doel te bereiken.

In de adventure race sport is het team dat alle checkpoints heeft gevonden in de kortste tijd de winnaar. Toch kan een team dat niet alle checkpoints heeft gevonden zich bij het passeren van finishlijn net zo succesvol, of zelfs succesvoller dan de winnaar, voelen.

 
         
     
       

www.checkpoint51.nl - www.checkpoint51.com - 06 4211 4999 - kamer van koophandel nr.: 01131150 - btw. nr.: NL 1372.77.568.B01 - bankrek.nr.: 1390.25.030 te Gieten